RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Ляшко закликав парламент і суспільство не допустити розколу Православної Церкви України: відео

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко закликає Верховну Раду і суспільство не допустити розколу Православної Церкви України і втрати Томосу, на його думку, саме це - головне завдання нинішнього покоління українців.

Про це він заявив з трибуни парламенту, передає "Інформатор".

Олег Ляшко підкреслив, що створення канонічної Української церкви є відновленням історичної справедливості, однак внутрішні чвари можуть привести до втрати Церкви.

"Біль і тривога розривають серце, коли читаєш новини ... Амбіції, інтриги, непорозуміння, внутрішні чвари породжують загрози розколу, втрати Томосу і міжнародної дискредитації багаторічної мрії українців про свою Церкву. Один з головних борців за цю мрію нашого народу, митрополит Київський Святий Петро Могила писав: "Без згоди і спільної любові народжується в будинку постійна пожежа смутку і печалі, а радість не приноситься". а ворог, який веде проти нас війну, в цей час зловтішається і відкорковує шампанське", - зазначив політик.

Глава Радикальної партії закликав усіх віруючих підтримати митрополита Єпіфанія і надати всіляку допомогу помісній українській церкві.

"Збереження, затвердження і світове визнання нашої Церкви - важливе завдання для нас. І якщо ми виконаємо його гідно - нам скажуть "спасибі" діти, внуки і прийдешні покоління українців. Ми живемо в унікальний час - коли з'явилася вперше в нашій історії канонічна Українська Церква. Але гідно ми скористаємося історичними обставинами на користь свого народу - залежить від милості Божої. І від кожного з нас", - підкреслив лідер РПЛ.