RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У президента оприлюднили цензурувати стенограму зустрічі з главами фракцій Ради - Ляшко

Глава "Радикальної партії" Олег Ляшко назвав "кастрованою" опубліковану стенограму консультацій лідерів фракцій із президентом Володимиром Зеленським та вимагає викладення повного відеозапису цієї зустрічі.

Про це повідомила прес-служба РПЛ, пише "Інформатор".

Політик підкреслив, що Володимир Зеленський діє, як і його попередники - вводить жорстку цензуру.

"Я прочитав стенограму і точно пам'ятаю, як сказав Зеленському, про те, що якщо він буде порушувати Конституцію і закони України - його будуть переслідувати до кінця життя, як Піночета, який помер під арештом. Крім того, під час переговорів з лідерами фракцій пан Богдан, який на той момент не мав ніякого офіційного статусу, постійно смикав Зеленського, щоб той не сказав зайвого. З цього приводу я теж зробив зауваження, а й цього немає в стенограмі. тому ми наполягаємо на тому, щоб була оприлюднена не "кастрована" стенограма, а повний відеозапис цієї зустрічі", - заявив Ляшко.

Лідер РПЛ підкреслив, що навіть з оприлюдненою стенограми для українців має бути очевидно - президент Зеленський виступає проти прозорості та відкритості влади.

"Я півгодини вимагав у нього включити пряму трансляцію і запросити журналістів, що чекали біля Адміністрації Президента результатів консультацій, щоб вся країна бачила, про що домовляються в цих таємних кабінетах. Я вимагав від Зеленського не порушувати Конституцію, змінити виборчу систему, скасувати мажоритарку, дати відповідь на питання про долю закону про мову, долю продажу землі, співробітництво з МВФ і скасування рішення уряду про підвищення цін на газ. На жодне з цих питань Зеленський не відповів", - розповів політик.

Олег Ляшко зауважив, що рупором Володимира Зеленського виступають його бізнес-партнери і попередив українців про можливий реванш проросійських сил.

"Що у Зеленського на умі - те у його бізнес-партнера Шефіра на язику! Шефір в інтерв'ю сказав, що треба "скасувати закон про мову, українську мову прибрати з телебачення і радіо, Путін не маніяк, і ми з ним домовимося". Ось що думає сам Зеленський. Особистості з проросійським мисленням, які дорвалися до влади, і своїми діями ведуть країну до нової революції і розвалу, які намалювали в своєму фільмі "Слуга народу". Не може бути навіть думки про те, щоб скасувати закон про мову або домовлятися з Путіним, тому що хто поверне життя десятків тисяч українців, яких убив Путін, і території, які він захопив? Я вважаю, що це прямі докази проросійського реваншу, який втілюють Зеленський і його компанія в новому парламенті", - вважає Ляшко.

Раніше спікер парламенту Парубій також розкритикував стенограму, опубліковану АП Зеленського.