Скандал у ДБР: заступник голови бюро Варченко розповіла про підривну роботу "груп впливу"

Певні "групи впливу" намагаються втягнути Державне бюро розслідувань (ДБР) в політичні чвари, щоб підірвати довіру українців до бюро і отримати контроль над органом через його директора Романа Трубу.

Про це заявила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці в Facebook.

"З огляду на те, що події, які відбуваються в ДБР, набули розголосу і оприлюднені в ЗМІ, я хочу сказати, що певні невідомі особи колективу намагаються втягнути Бюро в політичні чвари і підірвати довіру до органу. Заявляю, що особисто я аполітична, не маю відношення ні до однієї політичної сили", - написала вона.

Варченко підкреслила, що заступники директора ДБР і надалі будуть перебувати на позиції закону, дотримання прав і свобод громадян, виконання рішень суду. Також представники Бюро не допустять жодну групу впливу в управління органом.

"Набуває розголосу в колективі інформація, оприлюднена директором ДБР на апаратних нарадах у відомстві, що у нього відбулася зустріч з президентом України, який надав йому певні повноваження і дав вказівки щодо пріоритетних напрямків. Впевнена, що Володимир Зеленський не надавав повноваження Роману Трубі грубо порушувати закон , нехтувати правами громадян і узурпувати владу. Напевно, нові "групи впливу" вважають, що їм вдасться отримати контроль над Бюро, дестабілізувати роботу, втягнути в інтриги та "надути вітрила" окремим його представникам", - сказала заступник директора ДБР.

Також вона закликала колектив ДБР бути мужніми і професійними, не піддаватися на провокації.

"Не дивлячись на судову заборону директору ДБР одноосібно приймати певні рішення, він знову це робить. Згоди, як вже це стало традицією, від заступників ніхто не почув. Треба брати приклад з президента: якщо порушу закон, то відразу піду! Треба бути послідовним і чесним, перш за все перед собою. Тому закликаю колектив бути мужніми, професійними і завжди строго дотримуватися закону!", - резюмувала Варченко.