RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Набив би морду: Насалик прокоментував скандал з екс-главою "Укргазвидобування"

Зрив планів щодо підвищення видобутку газу в уряді пов'язують з відсутністю галузевих професіоналів, а міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик зізнається, що "набив би морду" керівнику "Укргазвидобування" Олегу Прохоренку.

Про це йдеться в матеріалі видання "Главком".

Він підтвердив журналістам, що у Прохоренка немає профільної освіти, лише загальна вища, а на роботу його взяли через знання англійської мови. За словами Насалика, "Укргазвидобування" просто утилізувало 40 млрд гривень.

"всі запаси передавалися в державну компанію "Укргазвидобування", яка з 2016 і до 2020 року повинна була наростити видобуток газу з 14,5 млрд кубометрів до 20 млрд (згідно зі Стратегією 20/20). Але вони просто утилізували близько 40 млрд грн, не отримавши ніякого результату", - каже він.

Міністр підкреслює, що навіть у випадку часткової реалізації стратегії щодо видобутку, власного газу Україні би вистачило. За його даними, обсяг захищених балансових запасів в Україні – 1 трлн куб м газу, а видобуток – лише 1,8% від цих запасів.

"Якби Україна дійшла хоча б до середнього показника в 6%, то це означає, що ми мали б видобувати понад 60 млрд кубометрів газу на рік", - зазначив міністр.

Раніше керівник "Укргазвидобування" Олег Прохоренко заявив, що залишає свою посаду.

"40 млрд грн він утилізував, мільйон зарплати отримав, а потім написав заяву і пішов геть. Я думаю, що цим повинні зайнятися правоохоронні органи", - прокоментував ситуацію міністр енергетики.