RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Ні копійки не отримали: в федерації кінного спорту спростували дані міністерства про підтримку

Всеукраїнська федерація кінного спорту спростовує фінансову підтримку з боку Міністерства молоді та спорту, яка у 2019 році, згідно офіційних даних міністерства, на кінний спорт в цілому мала становити 4,3 млн гривен.

Про це в ексклюзивному коментарі "Апострофу" зазначила генеральний секретар федераціі Ганна Скабард.

"Федерація на команду з Міністерства ні копійки не отримувала. Підтримка й фінансування національної збірної весь цей час відбувається лише за рахунок добровільних внесків. Це стосується як підтримки спортсменів, так і екіпірування, утримання коней тощо", - зазначила вона.

Про відсутність фінансування говорить й нардеп Олександр Онищенко, який був представлений на останніх змаганнях і вже декілька років підтримує федерацію.

"Вони ці гроші просто поділили між собою. А міністр робить тільки політичні заяви на мою адресу", - зазначає Онищенко в коментарі нашому виданні.

Задля роз’яснення ситуації "Апостроф" звернувся за коментарем до міністра Ігоря Жданова, однак він так і не зміг відповісти.

В свою чергу, на зв’язок з виданням вийшов помічник міністра Павло Бугак, який зазначив, що розвитком кінного спорту займається відповідно до договору з Міністерством профільна федерація, за участі якої плануються й проводяться навчально-тренувальні збори, і пообіцяв розібратись з ситуацією щодо фінансування.

"Якщо вас турбує доля і стан розвитку кінного спорту, зокрема такої елітної і недешевої дисципліни, як конкур, то рекомендую звернутися до тих, хто безпосередньо відповідальний за її розвиток в Україні", - коментує ситуацію Бугак.

Нагадаємо, у п’ятницю, 28 червня, Всеукраїнська федерація кінного спорту не своїй сторінці в Facebook повідомила, що збірна команда України з перешкод на змаганнях в Будапешті здобула путівку на Олімпійські ігри у Токіо в 2020 році. Капітаном команди було зазначено нардепа Олександра Онищенко, у той час, як за словами міністра, міністерство з серпня 2016 і до теперішнього часу не направляло і не фінансувало участь нардепа у міжнародних змаганнях.

Однак, як повідомлялося раніше, своє тимчасове перебування за межами України Олександр Онищенко пояснював для Центральної виборчої комісії саме участю в міжнародних спортивних змаганнях з кінного спорту в статусі вершника, під час яких він представляв Україну, на підтвердження чого надав лист Громадської організації "Всеукраїнська федерація кінного спорту України".

Окрім того, за словами Онищенко, весь цей час він утримував національну команду, а також очолював Федерацію кінного спорту України.

На останніх літніх олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро Онищенко був відсутній, так як Міністерство спорту на чолі з міністром Ігорем Ждановим заборонило йому представляти збірну. На думку Онищенко, ці було пов'язано з політичними мотивами.