RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Тимошенко закликала Верховну Раду негайно ухвалити законопроєкт про страхову медицину

Фракція "Батьківщина" наполягає на ухваленні в останні два тижні роботи чинного парламенту законопроєкту про страхову медицину.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час Погоджувальної ради голів парламентських фракцій та груп, передає прес-служба політичної сили.

Лідер партії розповіла, що днями вона побувала в с. Германівка Київської області, у лікарні, яка ще три роки тому обслуговувала десятки сіл навколо. Натомість зараз – це напівзруйнована лікарня, де звільнено лікарів, де припинено лікувальний процес.

"І так по всій Україні", -наголосила політик

Юлія Тимошенко також нагадала, що в Україні понад 500 лікарень закрито, а 32 тисячі лікарів і медперсоналу "викинуто на вулицю".

"І це медреформа? Припиніть медреформою називати геноцид української нації!" – заявила голова партії.

Як зазначала Юлія Тимошенко, обов’язкове медичне страхування існує в більшості країн світу.

"Вона дає можливість тим, хто працює, отримувати страховку від роботодавців, а ті, хто не працює (пенсіонери, неповнолітні, безробітні) – страховка коштом держави", – пояснила вона.

Якщо не запроваджувати страхову медицину, тоді "ми постійно втрачатимемо лікарні, ФАПи і лікарів, які мають зарплату в 5-7 разів менше, ніж у Польщі, і які виїжджатимуть за кордон", переконані у "Батьківщині".