RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Війна в медицині: радника Зеленського розгнівали звинувачення з боку Супрун

Радник президента Володимира Зеленського Михайло Радуцький відповів на публікацію в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун щодо реформ в медицині та нововведень від команди голови держави.

Відповідну публікацію він зробив на своїй сторінці в Facebook.

Так, він заявив, що Супрун даремно звинуватила його в расизмі і на доказ своєї тези про "генетичні відмінності різних рас" представив дві публікації з популярних англомовних видань - Newsweek і The Scientist. Також він зазначив, що нібито "професійні українські лікарі" на відміну від в.о. міністра "знають" про ці відмінності.

"Хочу порекомендувати пані Уляні стежити за науковими розробками і працями світових і національних учених, а не тільки своєю сторінкою в соціальній мережі. Питання рас, генетики і т.д. в медицині - давно досліджене у світовій медичній науці. Професійні українські лікарі знають про це, а пані Уляна - ні. Поділюся популярно написаними текстами, щоб мадам мала можливість ознайомитися з ними", - написав Радуцький.

Радник Зеленського додав, що через кілька місяців очікується перевірка державних закупівель в сфері медицини і натякнув на кримінальну відповідальність керівництва МОЗ.

"Небагато залишилося до повного аудиту діяльності міністерства і закупівель, які, на думку пані Уляни, є "прозорими". "Весна прийде, садити будемо" - відомий меседж. Проте знавці кажуть, що восени теж садити можна", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилася інформація, що радник президента і головний претендент на пост міністра охорони здоров'я Михайло Радуцький приймав участь у шоу "Битваекстрасенсів" у 2013 році.