RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Гримчак-гейт: блогер розповів про зв'язки затриманого заступника міністра з Луценко

Зв'язки заступника міністра ТОТ та ВПО Юрія Гримчака з генеральним прокурором Юрієм Луценко дозволяли йому уникнути переслідувань з боку правоохоронців раніше.

Про це пише відомий блогер та колишній працівник прокуратури Сергій Іванов у виданні "Цензор".

"Наближеність до Генпрокурора робила Гримчака ефективним "рішалою" питань, пов‘язаних з дозволами на будівництво, адже виданий всупереч закону дозвіл з боку Міністерства культури не вартий нічого, якщо немає гарантії того, що прокуратура його потім не оскаржить або не відкриє кримінальне провадження. Ба більше, раніше правоохоронці вже цікавилися Гримчаком, неодноразово проводилася оперативна розробка, але дружба з Луценком і витоки інформації дозволяли йому уникнути проблем", - зазначив він.

14 серпня Служба безпеки України оприлюднила відео затримання заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака, якого підозрюють у вимаганні $1,1 мільйона хабара.

"Так, це правда. ГПУ та слідчі СБУ і НАБУ затримали за шахрайське заволодіння понад 1 млн дол мого колишнього помічника і депутата Ю. Гримчака", - написав генпрокурор Юрій Луценко.

"НСРД свідчить, що він та його помічники вимагали кошти за вплив на рішення судів та чиновників Мінкультури для прийняття замовлених рішень. Соромно за нього", - додав генпрокурор.

Юрій Гримчак почав політичну кар’єру з 1997 року із секретаря Макіївського міського комітету Соціалістичної партії в керівництво котрої входив нинішній генпрокурор. В 2002 - 2005 працював помічником народного депутата Юрія Луценка.

З 25 жовтня 2016 року Гримчак працював у МінТОТ на посаді радника міністра Вадима Черниша, а 10 березня 2017 року став його заступником.