RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Легалізація грального бізнесу: нардеп Тарасенко розповів про переваги альтернативного проекту

Альтернативний законопроект щодо легалізації грального бізнесу в Україні, що знаходиться на розгляді в парламенті, вводить більш жорсткі обмеження щодо доступу у зали і дає більше контролю за діяльністю гравців, щоб обмежити поширення ігрової залежності та знизити корупційні ризики.

Про це розповів один з авторів законопроекту, народний депутат Тарас Тарасенко на круглому столі в ІА "Укрінформ".

Він спростував аналогії колег по парламенту в питанні легалізації грального бізнесу за кордоном, а також вказав на важливий момент щодо обмежень за віком в альтернативному проекті.

"З приводу аналогій з Латвією - вони намагаються обмежувати гральний бізнес, тому що він впливає на права осіб через ігрову залежність. Моя позиція - необхідно територіально обмежувати гральний бізнес, вводити вікові обмеження - в першому законопроекті обмеження на 18 років, в альтернативному - 21 рік, з доступу в ігрові зали", - зауважив Тарасенко.

Також нардеп вказав на необхідності створення нового органу для контролю грального бізнесу, із залученням іноземних партнерів. На його думку, контроль з боку Мінекономіки допоможе виключити корупційні ризики в роботі органу, а громадський і урядовий моніторинг - знизить ймовірність порушення прав громадян України через поширення гральної залежності.

"Потрібно створювати новий орган, який буде здійснювати контроль за діяльністю грального бізнесу. Розумію, що з 2009 року в державі грального бізнесу не було, фахівців для контролю недостатньо. Корупційні ризики не істотні, можна прописати критерії в міністерстві економіки, яке буде призначати керівників органу. Альтернативним законопроектом також передбачено участь в гральному бізнесі тільки підприємств і інших резидентів України ... Територіальний принцип зможе забезпечити баланс, за допомогою моніторингу простежимо, щоб права осіб не порушувалися через залежність від грального бізнесу", - уточнив він.