RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Майже мільйон людей позбавлять субсидій: Новинський назвав чергову проблему держбюджету-2020

Близько 800 тисяч українських сімей в наступному році втратять право на субсидії.

Про це заявив народний депутат Вадим Новинський, коментуючи прийнятий парламентом проект Державного бюджету на 2020 рік.

За його словами, Кабінет Міністрів "продовжує політику попередників щодо скорочення соціальних витрат", в тому числі, для компенсації субсидій за комунальні послуги.

"Тарифи на послуги ЖКГ не відповідають рівню доходів українців, особливо пенсіонерів. Тим не менш, кожен уряд проводить одну і ту ж політику щодо обмеження кількості субсідіантов. Раз на півроку переглядаються правила нарахування субсидій, знижуються норми для компенсації, змінюється формула для нарахування субсидій. Через чергове коригування формули в травні, в 2020 році субсидій позбавлять ще 800 тисяч сімей. Кабмін штучно обмежує кількість одержувачів субсидій і знижує витрати на них, як вимагають наші міжнародні кредитори", - заявив Новинський.

Він додав, що результатом такої політики уряду стане скорочення обсягу фінансування програми субсидій у 2020 році більш ніж на 10 млрд гривень.

"З січня по серпень 2019 року кількість одержувачів субсидій від держави для оплати ЖКГ зросла на 24% в порівнянні з минулим роком. Але фінансування субсидій зменшується з року в рік: з 70 млрд гривень в 2018 році до 55 млрд в 2019-м, а в 2020 році закладено 47,5 млрд гривень. Субсидії - тільки один із прикладів. Весь бюджет від уряду - це інструкція з соціальної економії, де близько 40% всього фінансування піде на погашення державного боргу, ще близько 25% - на армію і силовиків. А на решту коштів держава буде намагатися прожити цілий рік, за рахунок обмеження і без того мізерних видатків українців", - підкреслив народний депутат.