RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У комітеті Ради підтримали проект Тимошенко про скорочення тарифів на газ

Законопроєкт Юлії Тимошенко №1177 "Про внесення змін до Закону "Про ринок природного газу" рекомендований профільним комітетом до розгляду в сесійній залі та має бути внесений у порядок денний парламенту.

Таке рішення було ухвалено 14 листопада під час засідання Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, передає прес-служба партії.

Розроблений лідером "Батьківщини" документ встановлює вартість газу для населення на рівні 2865 гривень 39 копійок за тисячу кубометрів, що вдвічі менше за ціну, яка діє зараз.

"Наша команда давно пропонувала рішення, яке дозволить вийти з пастки високої ціни на газ для людей, адже на цьому заробляються надприбутки, а ціна, по суті, є ще одним податком для людей. Ухвалення законопроєкту дасть можливість українцям відчути, що державні надра належать їм, і природний газ працює саме на них", – зазначила політик.

Тимошенко впевнена, що знизити тарифи у два рази можна шляхом спрямування вітчизняного газу на потреби населення та встановлення 30% рентабельності для видобувних компаній. Ухвалення закону, на думку лідера "Батьківщини", буде мати позитивний вплив на державний бюджет.

"Люди змушені купувати газ за ціною 5878 гривень за тисячу кубометрів у той час, як собівартість його видобутку, з урахуванням витрат, складає 1145 гривень. Сьогодні держава видобуває 16,6 мільярда кубометрів газу, а споживає – 15,4. Це означає, що Україна може повністю забезпечити всі потреби населення", – підсумувала лідер "Батьківщини".