RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Бомби" для рейтингу Зеленського: експерт висловився про вплив легалізації азартних ігор і ринку землі

Якщо влада не перегляне своє ставлення до наміченої легалізації ринку азартних ігор, а також до запровадження ринку сільгоспземель, наслідки можуть бути непередбачувані.

Так вважає глава експертної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнірук, передає UaInfo.

"Якщо президент Зеленський не зупинить легалізацію азартних ігор і введення ринку землі, його чекає катастрофічне падіння рейтингу до кінця цього року", - вважає Кушнірук.

Приводом для висловлювання експерта послужили результати соціологічного дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології.

Згідно із зазначеними даними, "з приводу продажу землі сільгосппризначення люди висловилися проти - 57,9%. Що стосується азартних ігор, думки українців розділилися: за - 37,6%, але в більшості виявилися ті, хто проти - 49,3%".

В результаті подібних дій влади кількість українців, які вважають, що Україна рухається в правильному напрямку, знизилося з 50,5% в серпні до 35,9% в листопаді.

"За такий короткий термін це дуже велике падіння, і саме азартні ігри і ринок землі зіграли в цьому дуже істотну роль. Скажімо так: не намагайся влада пропхати такі непопулярні рішення, і результати опитування були б зовсім іншими", - зауважив експерт.

Опитування групи "Рейтинг", присвячений легалізації азартних ігор, показав більш радикальні настрої українців. Проти легалізації висловилися майже 60% опитаних.