RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Хто керує ДАБІ: скандальний чиновник Кучер не зайшов в "Укрбуд" і повернувся керувати інспекцією

Скандальний екс-глава ДАБІ Києва Сергій Кучер, фігурант корупційних скандалів, відновив вплив на будівельну галузь.

Про це йдеться в матеріалі "Главкому".

"Призначення нової очільниці ДАБІ Олени Костенко лобіював керівник парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудівництва Андрій Клочко, член провладної фракції "Слуга народу", який особисто приїхав представляти її колективу", - йдеться в розслідуванні.

Як з’ясували журналісти, на момент представлення Костенко як керівника інспекції одним з помічників Клочка був Сергій Кузьмін.

"Вся кадрова схема демонструє, що вплив братів Горових нікуди не зникає, і вони знову ставлять свою людину на чолі ДАБІ. Тільки тепер їм допомагає голова парламентського комітету від "Слуги народу", - йдеться в матеріалі.

Про безпосередній зв’язок нової очільниці ДАБІ зі Кучером свідчать її перші кадрові призначення: радниками Костенко стали екс-посадовці з ДАБІ часів Кучера Олександр Сергієнко та Олександр Воробйов.

За даними ЗМІ, Сергія Кучера також пов’язують з першим заступником керівника Офісу президента Сергієм Трофімовим.

"Саме Трофімов привів Кучера на засідання РНБО з питань скандального державного будівельного холдингу "Укрбуд". Згодом Рада директорів "Укрбуду" призначила Кучера президентом, вирішивши, що він впорається з роллю кризового менеджера корпорації, яка опинилась на межі банкрутства. От тільки Кучер давно пов'язаний з Максимом Микитасем, який, власне, і довів "Укрбуд" до того стану, який може спровокувати ланцюгову реакцію на ринку нерухомості", - йдеться в матеріалі.

"Кадри часів Януковича, які були фігурантами корупційних скандалів, змогли домовитися з новим президентським оточенням. Тепер вони збираються курувати будівельну галузь", - робить висновки автор матеріалу.