RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

В Україні оголосили день жалоби через страшну авіакатастрофу в Ірані

У зв'язку з трауром з приводу катастрофи пасажирського літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Тегерані (Іран) у четвер, 9 січня, в Україні скасовані розважальні заходи.

Про це повідомили на офіційному сайті глави держави, опублікувавши указ президента про оголошення дня жалоби.

"З метою вшанування пам'яті загиблих президент ухвалив приспустити державні прапори України на будівлях і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій", - сказано в повідомленні.

Документом також скасовуються розважально-концертні заходи та вносяться відповідні зміни до програм теле- і радіопередач.

Як відомо, на борту літака рейсу PS 752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що впав біля аеропорту Тегерана, перебувало 11 громадян України (2 пасажири і 9 членів екіпажу). Також пасажирами літака були громадяни інших країн, серед яких 63 - Канади, 82 - Ірану, 3 - Німеччини, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, 3 - Великобританії.

Як повідомляв "Апостроф", в своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський пообіцяв допомогу від держави сім'ям українців, загиблих в авіакатастрофі українського літака в Тегерані.