RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У "Батьківщині" вимагають провести нараду в Раді щодо фальсифікацій під час розгляду земельного закону

Фракція "Батьківщина" вимагає негайно скликати консультації лідерів парламентських фракцій і керівництва парламенту, щоб з'ясувати причини порушення аграрним комітетом Меморандуму про процедуру розгляду закону про розпродаж землі №2178-10.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

"Напередодні свят представники всіх фракцій підписали Меморандум, де чітко передбачено розгляд доленосного для країни законопроекту про розпродаж землі за спеціальною процедурою. Хочу отримати відповідь - хто зламав рішення всіх фракцій Верховної Ради і пустив в незаконне русло процес розгляду на комітеті закону про продаж сільськогосподарської землі?", - заявила Тимошенко.

Голова партії нагадала, що прописані президентською моно-більшістю в законі норми призведуть до корупційного обігу українських земель і їх необмеженої скупки іноземцями.

"Законопроект говорить про те, що землю можна продавати у нествореній системі аграрних відносин в Україні. Землю можна продавати іноземним банкам і кредитним установам без обмеження кількості. Крім того, встановлено обмеження кількості землі в одні руки для всіх - 10 000 гектарів. У світовій практиці такого немає!", - зазначила лідер "Батьківщини".

Юлія Тимошенко поклала відповідальність за протягування всупереч інтересам громадян закону про продаж землі на президента.

"Знаючи, що понад 70% українців проти відкриття ринку землі, президент не проводить референдум, а продовжує виконувати вказівки, які надходять ззовні", - зазначила глава "Батьківщини".