RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли про підготовку Нефьодовим скандального призначення на Закарпатській митниці

За інформацією журналістів найближчим часом заступником начальника Закарпатської митниці повинен стати митник мільйонер Леонід Негрич, зять скандального керівника СБУ часів президента Петра Порошенка.

Про це розповів журналіст Євген Плинський у себе в блозі на YouTube.

Він зазначив, що закарпатська митниця останнім часом стала однією з найскандальніших в реформі Макса Нефьодова - саме на ній журналістам вдалося зафіксувати збір хабарів в розмірі 200 євро з потоку італійських бусів, а також був опублікований секретний список митників, яких не мали переводити, але перевели.

За провалом реформи на Закарпатській митниці, за версією Плинського, стоїть змова в.о. начальника митниці Віктора Івануса і контрабандиста Валерія Пересоляка. Саме в інтересах Пересоляка, за інформацією журналіста, Іванус і перевів "керованих" митників для збору хабарів на постах. Один з таких, Михайло Пловайко, був спійманий на місці злочину на хабарі.

Також він висловив думку, що куратором Закарпатської митниці є один із заступників Глави митниці Нефьодова Роберт Зелді, який сам є вихідцем з Закарпаття та працював там брокером.

За словами Плинського, після скандалу з хабарем Зелді намагається призначити на Закарпатті скандального митника мільйонера з Волинської митниці Леоніда Негрича який був фігурантом розслідування програми Слідство.інфо.

"Пікантності ситуації додає факт, що митна кар'єра Негрича відбулася завдяки його тестю, замглави СБУ Михайлу Глуговському, який при Порошенко і посприяв кар'єрі чоловіка дочки. Після відставки Глуговського, вигнали з Волинської митниці і Леоніда Негрича. Але тепер його підібрав Роберт Зелді і планує через посаду заступника начальника поставити його рулити потоками на Закарпатті", - розповів журналіст.