RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Мусять почати показувати приклад: нардеп Кондратюк оцінила дії влади через пандемію коронавірусу

Уряд та представники президентської партії "Слуга народу" недостатньо оперативно діють у ситуації з небезпекою розповсюдження коронавірусу та не реагують на соціальні проблеми, що виникли у людей через введення карантину.

Про це написала у своєму блозі Олена Кондратюк, віцеспікерка Верховної Ради, народна депутатка від "Батьківщини".

"Ми бачимо дії різних країн під час пандемії коронавірусу: обов’язковий карантин для всіх, хто відвідує Ізраїль, відміну авіасполучення США з європейськими країнами, лідера Китаю у медичній масці, який відвідує Ухань, демонструючи результати боротьби країни та повний контроль над розповсюдженням хвороби, і Італію, де щодня, на жаль, оновлюється статистика смертей… Ми повинні вибрати між двома сценаріями – рішучих дій, чесної розмови з громадянами, непопулярних, непростих рішень чи легковажності. На жаль, жоден з очільників нашої країни не сказав громадянам того, що сказала Меркель німцям – ризик захворіти мають більше ніж половина громадян", - вказала депутат.

За словами Кондратюк, владі необхідно прийняти ряд важливих рішень для попередження пандемії. Вона представила ряд соціальних ініціатив, які за її думкою, можуть бути актуальними для періоду карантину.

"Верховна Рада має терміново прийняти рішення виключно для боротьби з розповсюдженням коронавірусу, включаючи можливі зміни до бюджету і необхідні призначення. Парламент має взяти на себе лідерство… підтримати карантин власним прикладом, продовживши роботу у комітетах, попросити журналістів прийняти нперестороги, взяти на себе лідерство і проводити через медіа роз’яснювальну роботу, замість нагнітання паніки та зради… Весь час нагадувати громадянам прості правила – мити руки з милом, не поспішати, провітрювати приміщення, уникати великих скупчень людей, дотримуватись відстані між людьми в один метр, не торкатись поверхонь без рукавичок, або використовувати одноразові серветки, ретельно обробляти харчові продукти, відразу звертатись до лікаря, якщо що. Ми як країна, звертаючись до бізнесу з проханням подбати про можливість віддаленої роботи працівників, чи надання можливості працювати за скороченим графіком, щоб вони могли розділити час догляду за дитиною під час карантину, чи зміну графіку… Можливо, ми знизимо податки й попросимо усі зекономлені кошти направити на організацію віддалених робочих місць", - пише вона.

Також вона виступила з критикою на адресу колишнього складу уряду та депутатів президентської політсили.

"Колеги з монобільшості повинні перестати боятись задавати уряду гострі запитання. Де медичні маски? Де антисептики? Де спеціальне обладнання? Чому в уряді не подбали про збільшення виробництва чогось з того, що зараз неможливо купити в аптеці? Чому не виконане жодне з рішень уряду в період, коли прем’єр Гончарук назвав себе відповідальним за боротьбу з коронавірусом? Не розумію, як наш міністр охорони здоров’я буде провадити медреформу, оперувати, і дбати про зупинення пандемії… Ми не можемо просити про відповідальність наших громадян, залишаючись безвідповідальними. Сподіваюсь, що колеги з монобільшості мене почують, як голос опозиції та здорового глузду", - додала Кондратюк.