RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Коронавірус у нардепа: кому у Верховній Раді доведеться піти на карантин

Члени комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, а також депутати, які контактували з Сергієм Шаховим, у якого діагностували коронавірус, повинні будуть відправитися на самоізоляцію на 14 днів.

Про це заявили заступник голови фракції "Слуга народу" в ВРУ Євгенія Кравчук, а також заступник голови партії "Голос" Ярослав Юрчишин під час брифінгу для преси.

"Шахов не відвідувала засідання погоджувальної ради ВР в понеділок і пленарне засідання Верховної Ради у вівторок. З вихідних знаходиться на самоізоляції вдома. Після повернення з-за кордону Шахов був присутній на засіданні комітету з питань екологічної політики. Всім членам комітету, а також тим, хто безпосередньо контактував з Шаховим, рекомендована самоізоляція на 14 днів. Список контактів уточнюється", - заявили депутати.

До цього народні депутати Юрчишин та Леся Василенко розповіли, що Шахов контактував з великою кількістю членів парламенту після свого повернення з-за кордону. Таку його поведінку нардепи назвали "безвідповідальною".

"Я був на ефірах з Шаховим 12 і 13 березня. Після того, як Сергій безвідповідально з'їздив за кордон і ще більш безвідповідально ходив на ефіри. ... Після отримання інформації про стан його здоров'я я перейшов в режим добровільної самоізоляції, в якій буду перебувати до 23 березня ... Симптомів немає, відчуваю себе добре", - заявив Юрчишин.

Як повідомляв "Апостроф", увечері 18 березня в Верховну Раду приїхали депутати, щоб перевіритися за допомогою тесту на коронавірус.

До цього народний депутат Сергій Шахов заявив, що лікарі виявили в нього коронавірус, але при цьому зазначив, що вважає його "не страшною хворобою, а просто грипом".