RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

22 червня

21 червня

Всі новини

Міністр інфраструктури Криклій не пускає в Україну понад 300 українців з ОАЕ - екс-нардеп

З Об'єднаних Арабських Еміратів вже кілька днів не можуть вилетіти на батьківщину більше 300 українців.

Про це пише в Facebook екс-нардеп Леонід Ємець, в ситуації, що склалася, він прямо звинувачує міністра інфраструктури Владислава Криклія.

"Те, що відбувається неприйнятно з будь-якої точки зору: з юридичної, моральної, здорового глузду. Отже, Міністерство інфраструктури відмовило вже двом літакам, на яких мали повернутися в Україну понад 300 наших громадян. Всі ці люди не можуть з Еміратів дійти пішки або доїхати на машині , у них є один шлях - літаком. І єдине, що їх не пускає додому, це відмова міністра Криклія дати їм дозвіл на переліт", - пише екс-нардеп.

За словами Ємця, українці, що знаходяться в ОАЕ, для повернення в Україну оплатили квитки на рейс і проживання в санаторії під Києвом на час двотижневої обсервації. Однак дозволу на їх повернення в Україну міністерство Криклія не дає. Було скасовано вже два рейси, 25 і 28 квітня. Причому, на рейс 25 квітня, як пише Ємець, дозвіл спочатку було видано, але в день вильоту його скасували.

"Ніякого пояснення, чому така позиція міністерства, нікому не надано. Офіційно. Неофіційно - ходять чутки, що таким чином закривають дірки в бюджетах приватних українських авіакомпаній", - пише Ємець.

Ці чутки підтверджують користувачі Facebook в коментарях під постом екс-нардепа. За їх словами, на наступний день після відмови в рейсі, який повинен був летіти 25.04, дозвіл на рейс з Еміратів від відомства Криклія отримав комерційний рейс AXY2503.

При цьому Мінінфраструктури під керівництвом Криклія, не вперше опиняється в центрі скандалу - недавно Криклія звинуватили в корупції, нардеп від "Слуги народу" стверджував, що Владислав Криклій створив в міністерстві корупційну схему для особистого збагачення.