RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Країна хвора, треба терміново одужувати: Рабинович висловився щодо продовження медреформи

Протягом дев'яти місяців поспіль в Україні стрімко падало промислове виробництво, ситуацію з кризою владі "допоміг" врегулювати коронавірус. Також пандемія змінила пріоритети в медицині, але влада продовжує виступати за реформу Уляни Супрун.

Таку думку висловив народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович в ефірі програми "Епіцентр української політики" на телеканалі NewsOne.

"Я можу довго говорити з цього приводу, але вердикт один - ми хворі! Пік божевілля ми пройшли при Порошенко, а ось зараз, я вважаю, ми спостерігаємо рецидив, тому що у високих кріслах залишилися майже всі ті ж. Більш того, вони зміцнилися , і система управління залишилася та ж!" - повідомив він.

Народний депутат нагадав: коли екс-міністр охорони здоров'я Уляна Супрун проводила "реформу" української медицини при обуренні медиків, величезна кількість куплених "експертів" в Facebook і ЗМІ говорили країні, що "реформа Супрун - це добре".

"Здавалося б, як можна називати цю політику хорошою, якщо на наших очах знищують швидку допомогу, санепідстанцію та лікарні? Новий міністр охорони здоров'я Степанов, заступивши на посаду, заявив: "Я почав аналіз ситуації і зрозумів, що вона - катастрофічна! Але ми продовжуємо другий етап" ... Як можна зробити такий висновок? Тут немає логіки! В якому стані потрібно перебувати, щоб сказати:" Перший етап реформи привів медицину до катастрофи, тому починаємо другий ... "Що ж таке другий етап медичної реформи Супрун?" - обурився Рабинович.

Парламентарій заявив, що влада прибирає прямі субвенції з бюджету на медицину і зобов'язала місцеве самоврядування фінансувати медустанови і медиків.

"На місцях зайвих грошей немає! .. Це все було сплановано, як і реструктуризація від Яресько, яка знищила нашу фінансову систему. Тому, що Яресько створила, будуть давати оцінку економісти в майбутньому", - упевнений політик.

Як зазначає депутат, при цьому Супрун продовжує безперешкодно і безкарно перебувати в Україні.

"Вона не боїться відповідальності! Вона захищена відомо якими посольствами, які керують країною. Іноземні посли говорять нам, будь прокурорів треба зняти, кого призначити, кого можна прибрати, кого не можна! Я думаю, в світі немає країн, які живуть в такому нерозумінні: у нас війна і є, і її ж немає, економічний спад і є, і немає - все залежить від ситуації", - підкреслив народний депутат.

Також політик висловив свої оптимістичні прогнози з приводу майбутнього країни

"Ми вже перехворіли, і гірше зробити ця влада вже не зможе! Ми будемо здорові вже до наступних виборів, але не до наступного Майдану! А ми – фракція "Опозиційна платформа - За життя"- будемо працювати до наступних виборів на благо країни!" - резюмував Вадим Рабинович.