RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ОПЗЖ ігноруватиме Шмигаля і його Кабмін через ставлення до Дня Перемоги - Рабинович

Політична партія "Опозиційна платформа - За життя" всім складом покинула сесійну залу під час позачергового засідання Верховної Ради 13 травня. Це сталося перед "годиною запитань до уряду", де виступав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Таким чином фракція "Опозиційна платформа - За життя" висловила протест проти заяви глави уряду про те, що для нього свята 9 травня не існує.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Почався звіт так званого уряду, і фракція "Опозиційна платформа - За життя" залишила сесійну залу тому що перебувати в одному приміщенні з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, який "не знає про свято 9 травня", ми не можемо", - заявив народний депутат, співголова фракції "ОПЗЖ" Вадим Рабинович в кулуарах парламенту.

"Нагадаю: якщо для Шмигаля не існує свята День Перемоги, то для нашої фракції не існує такого прем'єра, як Шмигаль, для нас немає цього Кабміну. В жодному заході, де братиме участь Шмигаль і його уряд, ми участі не братимемо! Нам з ними нема про що більше говорити. Так буде тривати, поки Шмигаль не покається, не вибачиться перед ветеранами Великої Вітчизняної війни, які святкують 9 травня", - підкреслив Вадим Рабинович.

13 травня позачергове засідання Верховної Ради України було скликано на вимогу 158 народних депутатів. Серед головних питань порядку денного - година запитань до Кабміну, розгляд так званого "антиколомойського закону" і звіт Якова Смолія про роботу Національного банку України.