RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Переговори по Донбасу можуть перенести з Мінська: названо ймовірні країни

Переговори по Донбасу можуть перенести з Мінська в зв'язку зі складною ситуацією в країні, варіантів у України багато.

Про це "Апострофу" заявив "слуга народу" Ігор Васильєв, який був одним з підписантів пропозиції щодо перенесення переговорного процесу.

"Бери практично будь-яку європейську країну і це буде відмінно. Не кажучи вже про Штати, хоча вони не беруть участі в переговорному процесі. Там була б набагато більш потужна переговорна позиція, але навряд чи всі сторони на це погодяться", - сказав нардеп.

При цьому він допускає і більш компромісні варіанти.

"Не обов'язково навіть Польща. Місцем проведення переговорів може бути Угорщина або Чехія, які більш терпимо спілкуються з Росією", - додав Васильєв.

Ще один нардеп від "Слуги народу" Іван Юнаков був конкретнішим. За його словами, найкращим варіантом для України могли б бути Нідерланди або Швеція.

Втім, він відразу ж додав, що це лише його особиста думка, яка не відображає офіційну позицію фракції.

"Нідерланди так само, як і Україна, хочуть справедливості, а в Швеції ми вже маємо позитивний досвід в судах. Але для РФ країни ЄС можливо будуть неприйнятними через введені санкції. Та й країни ЄС не сильно захочуть, так як будуть змушені зняти заборону на в'їзд з представників Л/ДНР, а це наробить багато шуму", - сказав Юнаков в коментарі "Апострофу".

Більш реальними варіантами можуть стати Туреччина та Швейцарія.

"Швейцарія, по-перше, нейтральна, а, по-друге, вже кілька століть надає свої майданчики для врегулювання міжнародних суперечок. Що стосується Туреччини, вона учасник НАТО, не визнає анексію Криму, але в той же час не ввела ніяких санкцій відносно РФ. Так само вона вже допомагала нам в обміні заручників і не секрет, що Ердогану цікава міжнародна увага і вага", - додав нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", керівник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук напередодні чергового раунду переговорів Тристоронньої контактної групи (ТКГ) заявив, що відчуває, що російська влада "хоче, щоб на Донбасі був мир".