RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Скандал з держдачею для Венедиктової: в управлінні справами президента дали несподіване пояснення

У Державному управлінні справами прокоментували можливість заселення генпрокурора Ірини Венедіктової до державної резиденції в Пущі-Водиці, що спричинило скандал. В ДУС стверджують, що зміни в законодавстві на користь топ-чиновниці потрібні були для "проведення екскурсій" та "громадських і культурно-мистецьких заходів".

Про це йдеться у листі-відповіді ДУС на запит "Української правди".

Як зазначили в ДУС, резиденцію в Пущі-Водиці було внесено до переліку об'єктів, де дозволено проведення екскурсій. Поряд з цим у ДУС не відповіли, хто, відповідно до закону, має право користуватись резиденцією, куди переїхала Венедіктова, і не сказали, на підставі чого там живе генпрокурорка.

В Держуправлінні справами запевнили, що ці питання не належать до його компетенції та переправили запит безпосередньо до комплексу відпочинку "Пуща-Водиця".

Як відомо, Венедіктова орендує державну резиденцію у комплексі відпочинку "Пуща-Водиця" за цінами, вдвічі дешевшими за офіційну розрахункову вартість оренди інших будинків на території цього ж комплексу. Вона взяла на себе зобов'язання платити за проживання 63 990,00 грн щомісяця. Разом з тим, на утримання цієї резиденції з державного бюджету в кошторисі передбачено суму 163 416,66 грн щомісяця.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний прокурор України Ірина Венедиктова з червня цього року разом з сім'єю живе в резиденції президента України в Пущі-Водиці.