RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

ЗМІ розповіли про дивні моменти в призначенні Магалецької в Держспоживслужбу і "нові обличчя" в її команді

Кабінет міністрів призначив главою Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владиславу Магалецьку. Кандидатуру Магалецької запропонував міністр розвитку економіки Ігор Петрашко.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на статтю "Дело".

Про Владиславу Магалецьку (Рутицьку) почали говорити в 2010, після того як вона стала заступником гендиректора в "Мрія Агрохолдинг" Івана Гути, де пропрацювала до оголошення компанією техдефолту. Проблеми в "Мрія Агрохолдинг" були пов'язані з залученням коштів кредиторів на 1 млрд дол, з їх неповерненням, в зв'язку з чим проти власників і менеджерів "Мрії" були порушені справи, а деякі фігуранти були подані в розшук через Інтерпол.

Рутицька потім зайняла посаду заступника міністра аграрної політики з питань євроінтеграції в команді Ігоря Швайки. Як говориться в матеріалі, Швайка наполягав на її кандидатурі і відмовився розглядати інших претендентів. Рутицька при цьому продовжувала коментувати питання, пов'язані з холдингом. В "Мрії" повідомляли, що вона "працює за іншими проектами".

"Гута зміг вигідно розмістити свою акцію "Рутицька" в міністерстві АПК. Хоча офіційно він не пов'язаний зі "Свободою", представником якої був Ігор Швайка, але довгий час був одним із спонсорів партії. Проведеними податківцями обшуками в офісах "Мрії" більше всіх обурювався депутат від "Свободи" Михайло Головко, приймальня якого знаходилася в одному з приміщень компанії", - йдеться в матеріалі.

Також Рутицькій вдалося попрацювати і при наступному міністрі - Олексії Павленко, а з 2016 Рутицька займає посади в структурах Блейзера, будучи віце-президентом в компаніях SigmaBleyzer і AgroGeneration. Як повідомляє "Дело", Блейзер зумів пролобіювати через радника президента Олега Устенко кандидатуру Рутицької на посаду глави Держспоживслужби. При цьому вона сама почала погрожувати звільненням співробітникам служби ще до призначення.

"Владислава Рутицька (після заміжжя Магалецька) стала "золотою акцією" для Майкла Блейзера, відкривши йому доступ до контролю за українським виробником продуктів харчування і іншими цікавими напрямками", - йдеться в матеріалі.

У декларації у Магалецький кілька авто преміум класу: Porsche Cayman і Infiniti QX60 вписані нижче ринкової ціни.

Кандидатуру на посаду глави Держспоживслужби в Одеській області Ольгу Жуковську (Демчук) почав лобіювати міністр Петрашко. Демчук працювала головою інспекції сільського господарства в Одеській області. 7 серпня 2013 співробітниками УБОЗ з прокуратурою провели обшуки в авто, офісі та квартирі Демчук. В результаті було вилучено 1,7 млн гривень, походження яких вона пояснити не змогла. Як писали ЗМІ, в цій інспекції створили схему оформлення сертифікатів на зерно без проведення досліджень на показники якості, а показники ГМО не визначали взагалі. Керівники інспекції отримували по 2 гривні за тонну зерна, на яку був виписаний сертифікат. Демчук було звільнено 14 серпня 2014. Відновилася через суд, і відразу ж була звільнена знову.

"Трейдери, з деякими, з якими нам вдалося поговорити, м'яко кажучи, в шоці від можливого призначення "нових" осіб, добре розуміючи, до чого це призведе", - зазначає "Дело".