RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Зеленський втретє проштовхує призначення Вітренка, а фракція пропонує альтернативи - ЗМІ

Володимир Зеленський в третій раз планує подивитися на результат голосування щодо кандидатури Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики України, але депутати навіть з його фракції не підтримали таку кандидатуру.

Про це пишуть "Акценти".

Після другого провального голосування, перед яким самим президентом і його Офісом була проведена робота по збору голосів, здавалося, що у Вітренка більше немає перспектив для подальшого розгляду його кандидатури, але у Зеленського на це свій погляд.

Свій погляд на кандидата на посаду міністра має і депутатський корпус, стверджує видання.

Так, спікер парламенту Дмитро Разумков не бачив причин для підтримки кандидатури Вітренка, оскільки він не демонстрував державницьку позицію у зв'язку з судовим розглядом через премію в 4 млн доларів від НАК "Нафтогаз України".

Ірина Верещук заявила в парламентських кулуарах про те, що фракція готова підтримати практично на всі 100% главу комітету з питань житлово-комунального господарства Андрія Геруса або його заступника - Олега Семінського, але президент наполягає на кандидатурі Вітренка.

Народний депутат і волонтер Антон Поляков в Telegram написав, що якщо в Офісі президента так сильно хочуть призначення Юрія Вітренка на пост глави Міненерго, то він запрошує президента в парламент. В такому випадку Володимир Зеленський особисто проконтролює важливе для нього питання або "отримає черговий ляпас від народних обранців, які не дозволяють витирати об себе ноги".