RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Тетяна Плачкова закликала припинити ставитися до моряків як до "джерела заробітку для українських чиновників"

Верховна Рада України підтримала запит народного депутата від Опозиційної платформи – За життя Тетяни Плачкової до президента про необхідність ратифікації Конвенції про працю в морському судноплавстві.

Про це нардеп повідомила на своїй Facebook-сторінці.

"Верховна Рада 255 голосами підтримала мій запит до президента з приводу необхідності ратифікації Конвенції про працю в морському судноплавстві! Цю Конвенцію називають "Білль про права моряків", оскільки вона визначає мінімальні міжнародні стандарти, що дозволяють істотно змінити на краще умови праці та побуту моряків", - пояснила парламентарій.

Вона нагадала, що Конвенція була прийнята в 2006 році і наразі ратифікована 97 країнами, але не Україною.

"Це пора виправляти! Пора припинити ставитися до моряків як до джерела заробітку для корумпованих чиновників, вони - ключові працівники і повинні бути під захистом держави!" - резюмувала політик.

Раніше Тетяна Плачкова піднімала питання про пріоритетну вакцинацію моряків.

"Саме від їх праці залежить функціонування глобальних виробничо-збутових ланцюжків. Морський транспорт перевозить понад 80% товарів, у тому числі життєво необхідні товари медичного призначення. Але наш Кабмін не вважає цей внесок достатнім для пріоритетної вакцинації моряків. В ООН і на Давоському форумі люди пам'ятають про моряків, а в МОЗ і Мінінфраструктури - ні. Це не помилка - це плювок в обличчя всій морській галузі! Звернулася до Степанова, сподіваюся, одумаються і приймуть рішення на користь моряків", - підкреслила народний депутат.