RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Вакцинація від Covid-19 в Україні: скільки людей вже прищепили і хто відмовляється

Станом на 25 лютого в Україні вакциновано 1 179 осіб, а сама вакцинаційна кампанія набирає обертів, надалі темпи проведення щеплень зростатимуть щодня.

Про це в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"На сьогоднішній день це 1179 осіб, які вакцинувалися. Ми каскадним способом розгортаємо цю вакцинацію, щоб не було програмних помилок. Тому що для нас важливий не старт вакцинації, для нас важливий весь процес вакцинації, щоб ми досягли тих цифр, до яких ми прагнемо - це 60%. Щоб вся вакцинація пройшла безпечно. У нас зараз сформовані відповідні мобільні бригади, які вакцинують. Перший етап - ми вакцинуємо мобільними бригадами. Кожен день ця цифра буде збільшуватися і збільшуватися в рази. Через кілька днів ми побачимо зовсім інші цифри. Все йде згідно з нашим планом, який затверджений. Сьогодні всього другий день", - заявив Максим Степанов.

Він пояснив, що зараз поки що низька кількість медиків, які погодилися зробити щеплення (в Олександрівській лікарні Києва, яка є головним столичним медзакладом для хворих на коронавірус, із 24 співробітників реанімаційного відділення вакцинувалися лише двоє), оскільки багато лікарів перехворіли.

"Багато медиків вже перехворіли Covid-19, в них вже виробилися антитіла, а вакцинуватися після хвороби не рекомендується раніше, ніж через 6 місяців", - пояснив Степанов.

За словами очільника МОЗ, дані соціологічних досліджень свідчать про те, що лише близько 43% громадян згодні робити безкоштовні щеплення, а цей відсоток є дуже низьким, щоб в Україні міг сформуватися колективний імунітет.

"Мінімальний відсоток, який повинен бути в нашій країні – не менше за 60. Саме з цієї цифри починається формування колективного імунітету", – пояснив Степанов.

Як повідомляв "Апостроф", за свій рахунок українці зможуть отримати щеплення не раніше літа.Зробити щеплення, купивши вакцину за власні гроші, в Україні можна буде тоді, коли вона з'явиться на комерційному ринку.