RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Офіс президента робив нардепам "вигідні пропозиції" за відставку Разумкова з поста спікера ВРУ - ЗМІ

Офіс президента робив народним депутатам "вигідні пропозиції" за голосування за відставку Дмитра Разумкова з поста спікера Верховної Ради.

Про це повідомив 24 канал з посиланням на джерела в ОП.

"У Зеленського промацують ґрунт, контактують з депутатами з орбіти Діми (Разумкова). Є інформація, що робили "вигідні пропозиції" за голос за його відставку. Але з необхідних 226 голосів ледь зібрали сотню. З цього приводу помітно нервують і опинилися в слабкій позиції", - розповіло джерело видання.

За оцінкою джерела, зібрати потрібну кількість голосів не вдалося через зростаючий вплив Разумкова всередині парламенту. У різних фракціях зростає число його прихильників: депутати підтримують чинного спікера за дотримання регламенту, захист парламенту від "ручного управління" ОП і центризм.

"Навіть, якщо Офіс контролює монобільшість конвертами з грудня за справні і дисципліновані голосування, то не факт, що цими ж конвертами вони зможуть переманити на свою сторону депутатів в питанні відставки спікера. Адже одна справа натиснути кнопку "За" в турборежимі, інше піти на підлість проти Разумкова, з яким у багатьох довірчі і хороші особисті стосунки", - пише видання.

За даними 24 каналу, ОП розглядає Разумкова як потенційного конкурента Зеленського на виборах 2024 року і хоче бачити на його посаді більш лояльного до себе першого віце-спікера Руслана Стефанчука. Цим обумовлена його часта поява в ЗМІ, зокрема, підконтрольних олігарху Ринату Ахметову.

"На деяких телеканалах Разумков і депутати, яких вважають до нього наближеними, стоять в стоп-листах. Все інфоприводи "збивають". Наприклад, на ахметівських він в принципі під забороною. Було вкидання про союз Ахметова і Разумкова. Насправді все навпаки: його "вимикають" з ефіру його каналів, а колишній ведучий "України 24" влаштовується до Зеленського прес-секретарем", - розповіло виданню джерело.