RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

"Якщо міністра "збивають", значить він робить правильні речі": експерт висловився про критику Галущенка

Під управління Міненерго були передані НЕК "Укренерго", АТ "Магістральні газопроводи України" та ДП "Оператор ринку", якими хочуть управляти зацікавлені особи в уряді. Їх передача під управління Міненерго викликала незадоволення, що відобразилося у ЗМІ публікаціями про міністра Галущенка.

Про це йдеться у блозі Голови Комітету Європейського Зеленого Курсу Української асоціації бізнесу і торгівлі (UBTA) Дмитра Васильєва для Ліга.НЕТ.

"Матеріалів багато, але всі вони посилаються один на одний, або дуже схожі за текстом, що виглядає, як ініційована з одного центру інформаційна кампанія. Ну і як часто буває, якщо треба інформаційно збивати посадовця, то включили сценарій його зв’язків та інтересів із РФ", - вказує він.

Він називає "несправедливими" закиди міністру у заниженні цін на електроенергію НАЕК "Енергоатом".

"Саме Герман Галущенко ініціював розробку нової моделі ПСО, яка б дозволила державним виробникам електроенергії підвищити рентабельність та забезпечити таку вартість продукції, що створить можливість модернізувати підприємства. Міністр, до речі, неодноразово заявляв, що ціни для вразливих верств населення не можуть бути підвищені, а мають бути знижені", - пише експерт.

На його погляд, ефективності роботи енергосистеми можна досягати і через управління Міненерго "Укренерго", МГУ та Оператору ринку.

"Я би не поспішав змінювати міністра енергетики на передодні опалювального сезону. Країна довго жила без міністра. І якщо у ВР є консенсунс щодо його призначення і депутати не бачать його зв’язку до того, чи іншого олігарха, то краще такого міністра саме енергетики не втрачати, навіть, якщо уряд буде змінюватися в новому політичному сезоні. Тому що зірвати підготовку до опалювального сезону, завадити українській енергосистемі пройти тестування в ізольованому режимі і, відповідно, завадити синхронізації з європейською енергосистемою та, як результат, повернути імпорт з РФ та Білорусі і продовжити заробляти на "схемах" в українській енергетиці може бути вигідно лише повним корупціонерам чи проросійським силам", - пише Дмитро Васильєв.