RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Слуги народу" підтримують пропозицію Сушка про створення в Україні Держслужби у справах дітей

У "Слузі народу" вважають слушною пропозицію їх колеги, заступника голови фракції СН Павла Сушка, зі створення в Україні Державної служби у справах дітей.

Про це у коментарі сказав нардеп Олександр Качура.

За його словами, фракція СН таку пропозицію підтримає "без проблем": "Це слушна пропозиція, я її підтримую. Також нам треба робити все для того, щоб правоохоронні органи нормально працювали. Щоб вони на превенцію працювали, запобіжники встановлювали, щоб таких ситуацій (як загибель дитини у Черкасах) не відбувалося. Створення державної служби у справах дітей – це нормальна історія, якщо до цього серйозно підійти. За рік її можна створити. Система захисту дітей дійсно зруйнована, її треба налагоджувати. Якщо у ВР буде винесена пропозиція про таку службу, "Слуги народу" її підтримають, із цим не буде проблем. Головне, щоб ефективність була", - сказав Качура.

Напередодні, Павло Сушко, що очолює ТСК ВР з питань захисту прав дітей, заявив про відсутність в країні інституту з моніторингу неблагополучних сімей та з попередження насильства над дітьми.

"Робота ТСК підтвердила, що в Україні повністю зруйнована система захисту дітей. Останній жахливий випадок із загибеллю дитини у Черкасах внаслідок сімейного насильства - тому підтвердження", - наголошував політик.

Він також констатував повний провал програми з національного усиновлення і масову ліквідацію спецшкіл для дітей з особливими освітніми потребами.

Новостворена Держслужба у справах дітей, за словами Сушка, має запровадити дієві системи моніторингу неблагополучних сімей, надавати реальну допомогу сім’ям в складних життєвих обставинах, оперативно приймати рішення в інтересах дитини тощо.