RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Мільйонер з ДФС Соляник перейде на роботу до БЕБ - правозахисник

Суспільство чекає, що після запуску нового правоохоронного органу - Бюро економічної безпеки - все зміниться, прийдуть нові чисті співробітники й займуться затриманням справжніх злочинців. Але під вивіску "БЕБ" заводять скандальних співробітників з ДФС.

Про це написав у своєму блозі на Цензор.НЕТ правозахисник Сергій Наумович, передає "Гордон".

"На посаду керівника оперативно-технічного підрозділу БЕБ сватають... начальника оперативного управління Святошинського району ГУ ДФС в Києві Олексія Соляника. Вчора прочитав статтю на Цензор.НЕТ про те, що цей чиновник нібито причетний до діяльності конвертаційного центру. Сам центр ТОВ "АГРОВІР" був оформлений на його батька - Анатолія Соляника. Ця людина є фігурантом розслідування ДБР щодо транзитно-конвертаційної групи з більш ніж 70 компаній. Виходить так, що боротьбу з економічними злочинами довірили економічним злочинцям? Ніколи такого не було й ось знову", - іронізує правозахисник.

Експерт звертає увагу на те, що Соляник є "досить заможним як для держслужбовця" громадянином, і пропонує НАЗК перевірити його декларації про доходи.

"Сам Соляник-молодший, як і личить такому чиновнику, вельми багатий: п'ять квартир і одне нежитлове приміщення. У Києві! Два заміські будинки під Києвом!!! Сім земельних ділянок! Особистий катер для прогулянок по Дніпру. Про автомобіль я взагалі мовчу. Власники середнього бізнесу лише мріють про такий! Навіть у Пшонки було менше, здається. Ау! Де там наш НАЗК?", - підсумував Наумович.

Нагадаємо, закон "Про Бюро економічної безпеки України" набув чинності 25 березня 2021. Главою нового правоохоронного органу став екс-глава ДФС Вадим Мельник, який заявив, що запустити БЕБ до 25 вересня він не встигає і структура запрацює не раніше кінця листопада.