RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Сольський знову витягує українських аграріїв з кризи через недолугі дії Кабміну - експерт

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський не вперше рятує українських аграріїв з кризи, в якій вони опинилися через недолугі дії Кабінету міністрів і, зокрема, Дениса Шмигаля.

Про це повідомив політолог Володимир Сонюк, пише delo.

"Сольський вкотре рятує українських аграріїв з кризи, в якій вони опинилися через недолугі дії Кабміну. Так, днями він обговорив з міністром сільського господарства та продовольчого суверенітету Франції Марком Фено питання продовження роботи Чорноморського зернового коридору, питання транзиту української сільськогосподарської продукції Європою, а також напрямки співпраці України і Франції у аграрній сфері", - зазначив експерт.

За його словами, це вже не вперше, коли міністр аграрної політики робить свою справу та намагається врятувати вітчизняне сільське господарство.

"До цього він домігся від президентки Єврокомісії блокування допомоги польським фермерам в інтересах України. А також - переконав владу Молдови відмовитися від обмежень на імпорт зернових з України", - підкреслив експерт.

Він нагадав, що поки прем'єр Шмигаль ігнорує тему заборони експорту української сільськогосподарської продукції до країн ЄС. Хоча, за словами Сонюка, саме він провалив переговори із європейськими партнерами з цього питання.

"Нині голова уряду зайнятий тим, що спочатку ініціював підвищення тарифів для українців, а коли втрутився Президент Зеленський, сам почав голосно критикувати цю ідею. То, може, ОП варто подумати про нового прем’єра? Тим більше, що достойні кандидати - вже показують ефективну роботу!" - резюмував експерт.