RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

​Делегат КААС на з'їзд суддів викликає позитивну реакцію європейських колег

Делегування Київським апеляційним адміністративним судом Оксани Епель на з'їзд суддів для обрання членів Вищої Ради правосуддя викликало позитивну реакцію серед європейських колег. Про це заявила член правління Міжнародного фонду «Судді для суддів» (Judges for Judges) Естер де Руідж Бестуурслід, повідомляє «Закон і Бізнес».

«Мені приємно, що делегатом від КААС є така активна та досвідчена суддя, яку ми добре знаємо з міжнародних заходів, які проводить Асоціація», – зазначила Естер.

За її словами, кандидат повинен «бути на часі» з тлумаченнями європейського законодавства. «Як кажуть у Нідерландах, такий кандидат має грати роль вівці, у якої п’ять ніг. Тому що ця людина має стояти на перехресті між парламентом та юристами; розуміти реалії сьогодення і поточні новини чинного законодавства; усвідомлювати потреби суспільства», – заявила Естер де Руідж Бестуурслід.

Оксана Эпель

Суддя, віце-президент Асоціації податкових радників, віце-президент ВААС Наталія Блажівська зазначила про важливість того, щоб адміністративна юстиція була представлена на високому рівні.

«Ми, судді адміністративної юстиції, маємо великі очікування від цього з’їзду. Нам дуже приємно, що член Всеукраїнської Асоціації адміністративних суддів України Оксана Епель виявила такий намір. Ми, звісно, підтримуємо нашого представника», – зазначила Наталія Блажівська.

В свою чергу суддя Київського апеляційного адміністративного суду Оксана Епель підтвердила подання своєї кандидатури для обрання членів ВРП з’їздом суддів.

«Рік тому мене надихнув мій колектив і зараз підтримує рухатися вперед. Сьогодні почуття професійної та просто людської гідності не залишає місця байдужості до подій, які відбуваються в нашій країні. Суддівство завжди було вершиною правничої професії, тим фундаментом, на якому мають впевнено стояти верховенство права та основи демократії. А якщо фундамент слабкий, то і вся будівля похитнеться», – сказала Епель.

Оксана Епель вважає повернення «довіри суспільства та справжньої незалежності суддівської професії не просто важливим, а вкрай необхідним кроком. «І зробити це мусимо у найкоротші строки», – резюмувала Епель.

Варто відзначити, що Оксана Епель має багатий досвід роботи: згідно з офіційною біографією вона править правосуддя вже більше 11 років і починала з першої інстанції.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаСуди
Теги: суддя