Суд виніс черговий м'який вирок організаторам ДНР

Арбітражний суд виніс вирок жінці, яка була "головою дільничної комісії" під час незаконного референдуму.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Вона отримала покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік.

"В ході судових слухань встановили, що в квітні-травні 2014 року 52-річна мешканка Костянтинівки, раніше неодноразово брала участь в роботі виборчих комісій, очолила дільничну комісію з проведення незаконного референдуму. В приміщенні загальноосвітньої школи №4 вона керувала формуванням списків виборців, видачею бюлетенів, організувала роботу з підрахунку голосів, складання та підписання протоколів, які разом з урнами і бюлетенями передала представникам терористичної організації ДНР", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

"Врахувавши щире каяття обвинуваченого і активне сприяння розкриттю злочину, суд призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік", - відзначили в прокуратурі.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді 2018 року суд прийняв рішення про запобіжний захід для двох жінок, які проводили "референум" за ЛНР в 2014 році.