RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Голова ОПУ Богдан виграв в суді справу "проти Порошенка"

Окружний адмінсуд Києва визнав незаконним і скасував рішення Центрвиборчкому від 2016 року, яким чинного главу Офісу президента Андрія Богдана, який є фігурантом кримінального виробництва часів колишнього президента-втікача Віктора Януковича, виключили з виборчого списку партії "Блок Петра Порошенка".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на рішення суду, яке опубліковано на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зокрема, мова йде про те, що на виборах Верховної Ради 2014 року Богдан був номером 74 в списку БПП.

На початку 2016 року Рада прийняла закон, який дозволив партійним лідерам виключати кандидатів у депутати з виборчих списків вже після виборів. У підсумку, за тим законом, Богдана виключили зі списку, а ЦВК прийняла відповідну постанову.

Але в кінці 2017 року Конституційний суд скасував вищезгаданий закон, і Богдан звернувся до ЦВК із вимогою відновити його в списку партії. Там йому відмовили, пояснивши відсутністю необхідного механізму. Тому, Богдан звернувся до суду, який взявся за цю справу в березні 2018 року.

У Богдана було кілька вимог до Окружного адмінсуду, які суд задовольнив. У той же час суд не став змушувати виборчу комісію реєструвати Богдана депутатом.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мер Києва Віталій Кличко подав до суду на главу ОПУ Андрія Богдана.