RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Втрачається справедливість суду: юрист заявив про відсутність аргументів для ув'язнення Пашинського в СІЗО

В майбутньому Сергій Пашинський зможе звернутися в Європейський суд з прав людини і вимагати компенсації від України через порушення у його справі.

Про це заявив виконавчий директор громадської організації "Правозахисна ініціатива", юрист, експерт Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Михайло Каменєв, передає Цензор.НЕТ.

Михайло Каменєв зазначає, що хоча протягом двох років Пашинський перебував на свободі без інцидентів, під арешт його чомусь відправили саме зараз, хоча передумов для цього не було.

"Навіть за найсправедливішого та найчеснішого слідства у справі Пашинського дуже важко пояснити, що сталося такого, що його треба відправляти в СІЗО, для цього немає раціональних юридичних аргументів. А без цього втрачається справедливість судочинства", - переконаний Михайло Каменєв.

Ввечері 31 грудня 2016 на дорозі під Києвом виник інцидент між нардепом Пашинським і В'ячеславом Хімікусом, який образив дружину нардепа, ізавдав йому удару пляшкою по голові. За словами Пашинського, він намагався зупинити нападника, зробивши попереджувальний постріл в повітря, коли це не подіяло, він вистрілив нападнику в ногу.

Другий учасник інциденту В'ячеслав Хімікус, який раніше неодноразово притягувався до відповідальності за хуліганство та побиття, стверджує, що Пашинський не робив попереджувального пострілу перед тим, як застосувати зброю, а відразу вистрілив йому в ногу.

Справа була розслідувана і закрита, після чого в жовтні цього року ДБР відновило розслідування, що адвокат Андрій Федур назвав "правовим свавіллям".

Сам Пашинський називає "необгрунтованим повторний розгляд цієї справи" і помстою заступника глави адміністрації президента Януковича Андрія Портнова.