RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

НАБУ і САП порушили закон, щоб отримати негативну експертизу по "Роттердам+" - Вовк

Щоб отримати експертизу у справі "Роттердам+", яка буде дискредитувати формулу, НАБУ і САП порушили закон, тепер їх дії розслідує ДБР.

Про це заявив екс-глава Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк, посилаючись на слова адвоката захисту Ірини Одинець, повідомляє "Обозреватель".

"Упередженість розслідувань НАБУ - не секрет. У справі "Роттердам+" НАБУ і САП так хотілося отримати негативну експертизу, що тепер їх дії розслідує ГБР", - написав Вовк.

Раніше адвокат захисту Ірина Одинець в Facebook повідомила, що НАБУ незаконно замовило наукове дослідження щодо формули "Роттердам+" у співробітників Інституту економіки та економічного прогнозування НАН України, яке обійшлося в 180 тисяч грн і "прав на це не мало, оскільки проведення наукових робіт на платній основі нормативними актами не передбачено".

Академік Геєць, який очолює інститут, заявив, що шкоди в результаті застосування "Роттердам+" вони не знайшли.

За словами адвоката, в липні в ГБР надійшла заява про злочин, вчинений детективами НАБУ, і мало розпочатися слідство у ст.191 КК - розтрата держмайна. Вона підозрює, що компенсацію витрат на це дослідження детективи перекладуть на підозрюваних.