RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Суд закрив справу проти одіозного екс-регіонала

У Печерському суді Києва прийняли рішення закрити кримінальне провадження проти колишніх депутатів від "Партії регіонів" Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка і Олександра Стояна у справі про голосування за "диктаторські закони 16 січня".

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на рішення суду.

Так, суддя послалася на зміни, які були прийняті в 2014 році - "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики в зв'язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України". Цей документ частково декриміналізував правопорушення, які інкримінували депутатам "Партії Регіонів".

Слід зазначити, що адвокати раніше посилалися на цей закон, просячи про закриття справи, зокрема, і в Антикорупційному суді, але їх клопотання залишалося без задоволення.

Депутатів звинувачували в зловживанні службовим становищем при обтяжуючих обставинах і службовій підробці в зв'язку з прийняттям "диктаторських законів".

Як повідомляв "Апостроф", 18 вересня Старобільський районний суд Луганської області скасував цілодобовий домашній арешт колишнього голови фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді Олександра Єфремова.