RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Суд прийняв несподіване рішення по матері, яка заморила голодом сина: відео

Київський апеляційний суд скасував вирок жінці, яка була засуджена до восьми років ув'язнення за те, що заморила голодом свого сина.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "ТСН".

Засідання проходило у відкритому режимі. Але підсудна з журналістами спілкуватися відмовилася.

Адвокати Трохимчук просили змінити вирок суду і відпустити підсудну. Виявилося, що з восьми років ув'язнення, які присудив суд, Трохимчук вже відбула п'ять, адже з грудня 2016 року перебуває в СІЗО, а цей термін за законом Савченко вважається день за два.

"Прошу змінити вирок суду та призначити покарання м'якше терміном до п'яти років і десяти місяців. Звільнити з залу суду в зв'язку з фактичним відбуттям терміну покарання", - заявили правозахисники.

Під час засідання суду також нагадали, що жінку оглядав психолог, який підтвердив, що поведінка Трохимчук була активною, послідовною і цілеспрямованою.

Столична прокуратура оскаржила вирок в апеляційному порядку. Справу направили на новий судовий розгляд, але в іншому складі суду

Після наради судді все ж задовольнили апеляцію прокуратури. Зокрема, за результатами розгляду апеляційної скарги прокурора Київський апеляційний суд скасував вирок Голосіївського райсуду столиці. Крім того, на цьому ж засіданні суд продовжив обвинуваченій запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 16 лютого 2020 року.

Нагадаємо, що в грудні 2016 роки жінка на 11 днів закрила у квартирі двох своїх дітей - її однорічний син помер від голоду. У серпні Трохимчук присудили 8 років позбавлення волі, а сьогодні адвокати просили, щоб її випустили.

Разом з тим, адвокати Трохимчук стверджують, що жінка дітей в кімнаті не закривала, вони вільно ходили квартирою. Їх начебто чули і сусіди.

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році на Закарпатті горе-матір до смерті заморила голодом 3-річну дитину.