RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Суд вирішив, що президент Зеленський не образив мера Черкас, назвавши його бандитом

Печерський районний суд Києва виніс рішення за позовом мера Черкас Анатолія Бондаренка, в якому той звинуватив президента України Володимира Зеленського в приниженні його честі і гідності під час прес-конференції, коли глава держави назвав міського голови бандитом.

Відповідне рішення суду опубліковано в державному реєстрі.

Нагадаємо, що мер Бондаренко звернувся до суду з проханням захистити його честь і гідність і стягнути з президента 1 гривню в якості компенсації.

Позов було розглянуто Печерським судом без присутності відповідача або його представників. Розглянувши позицію сторін, суд прийшов до висновку, що слова Зеленського є його оцінним судженням і не містять завідомо неправдивої інформації.

"Оспорювані фрази Президента висловлюють його особисте, суб'єктивне ставлення до можливості мати ділові, дружні або інші відносини ("я за один стіл з такими бандитами не сяду") з посадовою особою, яка, на думку Глави держави, неналежним чином виконує свої обов'язки, як наслідок суб'єктивної, критичної оцінки публічної діяльності такої особи Президентом України ", - сказано в судовому рішенні.

Суд також не знайшов підстав вважати слова президента грубими, принизливими чи непристойними.

"Публічна особа, державний службовець повинен бути готовим до підвищеного рівня критики, в тому числі в грубій формі, пильної уваги суспільства і підвищеної зацікавленості суспільства його діяльністю і / або особистим життям, адже вони, вибираючи кар'єру публічної людини, погодилися на таку увагу" , - сказано в тексті рішення.

Оцінивши всі докази, суд відхилив позов мера Черкас до президента Бондаренко має право оскаржити це рішення в апеляційному суді.

Як повідомляв "Апостроф", в травні цього року на прес-конференції Зеленський заявив, що "не сяде за один стіл з такими бандитами", як мер Черкас. Таку заяву він зробив, коментуючи рішення Бондаренко про ослаблення карантину без дозволу уряду.