RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

ЗМІ попередили про можливий "ренесанс" скандального судді Чванкіна в Одесі

В ніч перед Різдвом, 24 грудня, голова Київського районного суду Одеси Сергій Чванкін, за інформацією ЗМІ, запросив всіх суддів міста і представників державної судової та виконавчої влади в банкетний дім "Ренесанс", де він нібито планує оголосити себе в якості "нового лідера судової спільноти Одещини".

Про це йдеться в матеріалі видання "Антикор".

"Чим цікавий вибір "Ренесансу" - це найпомпезніший банкетний зал Одеси точно, якщо не всієї України. І, напевно, за випадковим збігом, він знаходиться на території Київського району Одеси, який "обслуговує" Чванкін!", - йдеться в матеріалі.

Як вказує видання, Чванкін "користується" заступництвом "на самому верху, його кандидатуру підтримує заступник Офісу Президента - Смирнов Андрій і сам Глава Офісу Президента - Єрмак Андрій, яким він передає "винагороду" за недоторканність і просування на більш високі адміністративні посади" . Крім цього Чванкін "не приховує, що має підтримку в СБУ, МВС, ВСП та Раді Суддів України", пише видання.

Журналісти вказали на майно Чванкіна - особняк в центрі Одеси, записаний на тещу-вчительку, а також скандал з хабарами, з "кришуванням" незаконної забудови "Південної Пальміри", інцидент з нападами на журналістів і "те, як він, користуючись службовим становищем, намагався тиснути на ЗМІ", які писали статті про нього. Видання нагадало про штучно створений прецедент з перенесенням юридичної адреси СУ ГУ НП в Одеській області - використовуючи зв'язки Сергій Чванкін "домігся перенесення юридичної адреси СУ ГУ НП в Одеській області в Київський район Одеси, при цьому фактично Слідче Управління так і знаходиться за адресою - м. Одеса, проспект Шевченка, 8г ".

Слідчими суддями Київського райсуду Одеси розглядаються клопотання поліції по "цікавим" для Чванкіна справам - "смотрящою" за цим процесом від суду призначена одіозна суддя Федулеєва Ю.А. Наслідки цієї "спайки" поліції і суддів, яка виразилася в необґрунтованих обшуках і арештах, відбору власності відчули на собі багато бізнесменів Одещини", - пише видання.

При цьому Указом президента №425 / 2020 керівнику апарату Київського райсуду Одеси Федак Світлані присвоєно звання "Заслужений юрист України" (єдиною з працівників апарату судів в Україні); Рада Суддів України 2 грудня ухвалила рішення №70, згідно з яким нагородив Почесною грамотою Ради Суддів України юрособу Київський райсуд Одеси (єдиний випадок в Україні).

"На корумпованість судді до Вищої ради правосуддя і ВККСУ надходять щороку багато скарг, але поки він залишається безкарним. Залишається надія на президента, який обіцяв перезавантаження судової системи. Володимиру Зеленському журналісти під час його 14-годинного марафону з представниками ЗМІ передали документи про неналежну діяльність судді Чванкіна. Також вони є і в ДБР", - йдеться в матеріалі.