RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Суддя Ільєва, в якої виявили елітне майно, виносила замовні рішення проти УАФ - ухвала

Суддя Печерського районного суду Києва Тетяна Ільєва, в якої детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшук, має дорогий маєток під Києвом та користується дорогими позашляховиками.

Окрім цього вона виявилася автором свавільної ухвали, яку винесла в момент придбання нового авто, пише "Ділова столиця".

Зазначається, що журналісти Bihus.info "знайшли в Ільєвої в Хотянівці два будинки, на які офіційних її заробітків аж ніяк не вистачало. Саме тому у декларації суддя вказала, що землю під будівництво (вартістю 2,5 млн грн) їй нібито подарувала тітка, а гроші на будинки (спочатку 1 млн грн, а потім ще 1,5 млн грн) - буцімто подарувала мати. Хоч мати за 10 років офіційно заробила всього 20 тис. дол.".

"Крім того, на початку листопада Ільєва купила собі нове третє авто - Range Rover (орієнтовною вартістю понад 0,5 млн грн), а на її доньку записаний Land Cruiser 200, ціна якого на ринку стартує з у 1,5 млн грн. Пояснювати походження коштів на елітні авто, нерухомість та подарунки від матері Ільєва відмовилась", - констатують журналісти.

"Однак, аналіз винесених Ільєвою судових рішень, вказує на те, що саме на початку листопада, вона винесла абсолютно протиправну ухвалу, яку публікували і медійно намагалися "розігнати" наближені до родини Суркісів активісти та нардеп", - вказує "ДС".

Зокрема, 5 листопад суддя задовольнила скаргу соратника братів Суркісів, активіста ГО "Асоціація футболу м.Києва" Ігоря Кочетова та зобов’язала своєю ухвалою вручити повідомлення про підозру двом представникам Української асоціації футболу.

"Хоч судді й не мають відповідних повноважень взагалі, адже згідно з нормами чинного КПК, процесуальні рішення приймаються виключно прокурором, який є процесуально незалежною особою", - акцентує видання.

Зазначається, що вказана ухвала Ільєвої миттєво стала приводом публічної дискредитації УАФ на одному з телеканалів.

"Озвучив інформацію про рішення судді політичний соратник Григорія Суркіса, нардеп від ОПЗЖ Григорій Мамка. Згодом ухвалу почав тиражувати у спортивних ЗМІ інший наближений до Суркісів "активіст" - колишній журналіст 2+2 Костянтин Андріюк", - підкреслює "ДС".

Інсайдери редакції вказали, "що за схожі свавільні рішення, судді, які все ж йдуть на свідоме порушення законодавства, призначають високі ціни - від 100 тис. дол за ухвалу".