RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Два мільярди вкрадених коштів Аграрного Фонду: суд може звільнити від відповідальності нардепа Бориса Приходька

Справа щодо крадіжки 2,069 млрд гривень з рахунків гаранта продовольчої безпеки України ПАТ "Аграрний фонд", у якій підозрюваним є депутат Верховної ради Борис Приходько отримала своє продовження та оскаржуватиметься в Київському апеляційному суді.

У квітні Дарницький районний суд Києва виніс рішення, яким закрив справу.

Сторона Приходька посилалася на те, що обвинувальний акт у кримінальному провадженні переданий до суду за межами строків досудового розслідування, визначених кримінальним процесуальним законом. Однак, відповідну ухвалу було оскаржено.

Наразі Київським апеляційним судом відкрито апеляційне провадження за апеляційними скаргами прокурора та Аграрного фонду на рішення Дарницького райсуду. Засідання у Київському апеляційному суді відбудеться 6 липня 2023 о 10 год. 45 хв.

Справа Приходька є лакмусовим папірцем для суспільства під час війни, що має трансформуватися на неупереджений і справедливий розгляд та відповідне покарання.

Справа Бориса Приходька тягнеться понад 9 років - прокуратура вимагала ув'язнити нардепа Приходька та ексголову ПАТ "Аграрний Фонд" Олександра Кірюка на 12 років з повною конфіскацією майна. За цей час Приходько встиг побувати під вартою, вийти з-під неї, опинитися у парламенті через скандальні результати виборів, повідомлялося навіть про можливі фальсифікації.