RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Відношення ні до реалізації палива Курченка, ні до отримання незаконних коштів, не маю – Сергій Пашинський

Жодних незаконних дій, які у своїй підозрі інкримінують САП та НАБУ голові Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України, екснардепу Сергію Пашинському, він заявляє, що не вчиняв та не має ніякого відношення до нібито "вкрадених нафтопродуктів".

Про це політик заявив у своєму заключному слові на обранні йому запобіжного заходу у ВАКС 26 лютого, пише "Телеграф".

"Я ніколи не був бізнес-партнером пана Тищенка. Це загально відомий факт. Правоохоронці провели мільйони слідчих дій. У мене до 2006 року була бізнес-діяльність, у них є докази, але вони їх не наводять. Я не знаю нікого, підкреслюю, крім Тищенка в тій підозрі. Я ніколи не бачив ні Гаврилових, ні там ще інших з названими прізвищами, я ніколи з ними не комунікував. Мене поливали брудом, що я мав кошти від реалізації нафтопродуктів. Ваша честь, проведені тисячі годин НСРД, включаючи якісь останні НСРД, — ніде навіть натяку немає ні у кого (ні у поганих свідків, ні у гарних), що я отримав (кошти від нафтопродуктів). Хочу звернутися до народу України: я готовий піти на будь-які випробовування. Відношення ні до реалізації цього палива, ні тим більше до отримання якихось незаконних коштів, не маю", — сказав Пашинський.

Він додав, що зі своєю командою перерахували в бюджет країни "1,5 млрд доларів, з $8 млрд, вкрадених Януковичем".

"Вони зі своєю командою (САП) повернули жомову яму тільки зараз. І то — тому що почалася повномасштабна війна та рухи по конфіскації й реалізації цього майна… Мене завжди, коли я не був владою, переслідували, фальсифікували справи. Але вони розвалювались... Я ніколи не ховався, не переховувався, і всі виклики зустрічав з гордо піднятою головою… Якщо я дійсно побачу, що це реальна спроба повернути кошти в бюджет, я — до ваших послуг. Якщо це атаки на Пашинського, щоб посадити його по сфальшованим обвинуваченням, у в'язницю, звичайно я буду опиратися. І я ще навіть не починав", — заявив політик.

12 лютого СБУ та НАБУ провели обшуки у будинку ексдепутата.Пашинському оголосили підозру в рамках кримінального провадження, зареєстрованого багато років тому. Його звинувачують у заволодінні нафтопродуктами вартістю 967 млн гривень, заарештованими у справі власника так званої групи компаній "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (СЕПЕК). Окрім Пашинського, підозра була оголошена ще 5 учасникам схеми.