RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Суди демонструють подвійні стандарти для просування кандидатів від "Слуги народу" - політолог

Основна боротьба за мажоритарні округи відбувається в судах, головне питання - як допомогти представникам партії "Слуга народу" перемогти там, де вони не мають жодних шансів.

Таку думку у себе на сторінці в Facebook висловив політолог Ігор Рейтерович.

"За останні кілька тижнів суди за позовами "Слуги народу" масово знімають з виборів в мажоритарних округах так званих "двійників" кандидатів. Крім того, вони змушують ЦВК вносити зміни в бюлетені щодо партійної приналежності частини кандидатів, яких з членів "Слуги народу" перетворюють на самовисуванців. Все відбувається в прискореному режимі і часто без будь-якої аргументації. А представників ЦВК взагалі відкликали з судових засідань", - говорить Рейтерович.

Він зазначив, що "судова вакханалія" збіглася з появою інформації в деяких ЗМІ про неформальну зустріч глави ЦВК Тетяни Сліпачук з керівником Офісу Президента України Андрієм Богданом.

"Якщо це правда, і така непублічна зустріч дійсно мала місце бути, то це означає повернення в Україну адміністративного ресурсу в його гіршому прояві. Адже ЦВК фактично підіграє Офісу Президента в питаннях реєстрації кандидатів у мажоритарних округах", - зазначив політолог.

Політолог зазначив, що всіх клонів кандидатів від "Слуги народу" продовжать примусово знімати з виборів, а "двійників" сильних мажоритарників-самовисуванців через інші суди будуть повертати у виборчі перегони. На думку експерта, українська громадськість зіткнулася з подвійними стандартами.

"Такий вибірковий підхід з боку судів означає, що для влади критично важливо не допустити перемоги сильних мажоритарників-самовисуванців, які системно й ефективно працюють в округах. Робиться все для того, щоб провести максимальну кількість кандидатів від "Слуги народу". Вони повинні стати слухняною частиною майбутньої парламентської коаліції", - заявив Ігор Рейтерович.