RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Стефанчук вручив тенісний кубок колишньому міністру Януковича - ЗМІ

Голова Верховної ради Руслан Стефанчук вручив кубок на благодійному тенісному турнірі парламенту колишньому міністру культури часів Віктора Януковича Михайлові Кулиняку.

Про це сам Кулиняк написав у Facebook, проте згодом видалив допис. Скріншот допису зберігся у журналіста Михайла Ткача, пише Delo.

"Дякую Комітету Верховної ради за запрошення прийняти участь у тенісному турнірі на кубок парламенту і особисто Андрію Кожемякіну. Почесно отримати нагороду з рук голови Верховної ради! Разом до перемоги", - написав Кулиняк.

Раніше на сайті Верховної ради з'явився анонс благодійного тенісного турніру.

"Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту проводить ХІV благодійний тенісний турнір серед народних депутатів України усіх скликань на Кубок Верховної Ради України. Мета заходу - популяризація тенісу серед народних депутатів України та збір коштів на підтримку Збройних Сил України", - йшлось в анонсі. Захід був запланований на 17 червня. На сайті парламенту немає повідомлень про результати турніру.

Андрій Кожемякін у поточному скликанні парламенту є головою комітету з питань молоді і спорту. Кулиняк є головою ГО "Українське товариство охорони пам‘яток історії та культури" (УТОПІК).

Експертна рада з подолання наслідків русифікації та тоталітаризму Міністерства культури та інформаційної політики в березні зверталась до правоохоронців в вимогою не допустити рейдерського захоплення УТОПІК.

"Так, від 26 січня 2023 з'явилося повідомлення про реєстрацію нового керівника УТОПІК, колишнього міністра культури України часів Азарова-Януковича – Михайла Кулиняка. Окрім нього, в керівництві однієї із найважливіших громадських інституцій у сфері культури значаться й інші політики та посадовці, що були прямо пов'язані з діяльністю нині заборонених проросійських партій Медведчука та Януковича", - йшлося в повідомленні пресслужби Мінкультури.

Кулиняк був фігурантом низки корупційних скандалів щодо неправомірних кадрових рішень, зловживань владою і на посаді міністра, і на посаді керівника Національного палацу мистецтв "Україна".

В 2021 році Кулиняк брав участь у конкурсі на посаду директора Мистецького арсеналу, проте не пройшов голосування.