RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Третина українців вважає себе бідними: опублікована інфографіка

Третина українців вважає себе бідними. Таких людей найбільше на сході країни, серед старших осіб, жителів сіл, респондентів з поганим станом здоров'я і з низьким рівнем освіти.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Як наголошується в дослідженні, половина опитаних оцінюють матеріальне становище своєї родини як задовільне, 15% вважають, що мають більш-менш достатньо коштів для життя.

Трохи менше половини опитаних оцінюють свої житлово-побутові умови як середні, понад третину - як комфортні, кожен п'ятий - як погані. Про найгірших житлово-побутові умови частіше заявляли жителі Сходу і Півдня.

Що стосується відчуття свого соціального стану, то 18% респондентів оцінюють його як високий, половина відносить себе до середнього положення. Чверть вважають, що вони належать до нижчих верств суспільства. Останніх більше на Сході, серед старших і серед бідних. Близько третини опитаних повністю задоволені своїм життям, приблизно половина - швидше задоволені, чверть - не задоволені. На Сході останніх майже 40%. Незадоволених життям більше серед тих, кому за 50 років, і респондентів з низьким рівнем достатку.

69% опитаних вважає, що в разі потреби зможе отримати фінансову підтримку від інших людей, 20% вважають, що не отримають, 11% не визначилися.

Опитування проводилося 1-10 грудня 2016 року методом особистого формалізованого інтерв'ю, вибіркова сукупність - 1580 респондентів, вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення, Шибко репрезентативності дослідження не більше 2,5%.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українці радикально не довіряють інститутам влади.