RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Жебрівський пояснив, чим Донбас відрізняється від Західної України

Різниця між мешканцями Донбасу і Західної України в тому, що перші ніколи не жили за української владі. Таку думку висловив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Мені дуже хотілося б, щоб вони (жителі західних областей - Ред.) пожили там, на Донбасі, і відчули, що донеччани такі ж українці, у яких, на жаль, 25 років української влади не було. Там правив місцевий олігархат. З ними української політики ніхто не проводив", - заявив Жебрівський.

На його думку, не можна оголошувати непідконтрольні Києву території Донбасу "окупованими", а такі заклики він пояснив бажанням політиків отримати підтримку у електорату Західної України.

"Дуже легко сьогодні, як палець захворів, відрізати руку. Можна по саму шию. Але, мабуть, потрібно лікувати. Мабуть, потрібно працювати. Мабуть, потрібно вкладати гроші в інфраструктуру", - зазначив глава Донеччини.

Він підкреслив, що жителям Донбасу потрібно доводити, що в Україні жити перспективно, в порівнянні з "ДНР" та "ЛНР".

"Якщо ми це покажемо, то це буде відповідь не тільки рашістам, а й того ж пану послу, який, мабуть, загрався", - підсумував чиновник.

Нагадаємо, російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що тимчасово окуповані території України будуть повернуті Росією після падіння режиму Володимира Путіна.