RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Глухові медики вимагають від мера Терещенка виплатити заборгованість по зарплатам

«Профспілковий наступ» разом з медиками міста Глухова вимагали від мера Мішеля Терещенка вирішити питання з виплатою їм заборгованості із зарплати. Про це повідомляє прес-служба Федерації незалежних профспілок України.

За словами керівника Федерації незалежних профспілок Сергія Павленка, медики принесли під вікна глухівського мера Терещенка білі халати на вішалках з написами «Здали халати – немає зарплати!», «Здав халат. Пішов таксувати» та іншими плакатами.

«Медикам міста Глухова влада обіцяла погасити борги із зарплати до кінця місяця. Але сьогодні вже кінець вересня, а людям дали лише третину зарплати за серпень. Як медикам годувати свої сім'ї? Тому ми підтримали лікарів і сьогодні разом з ними прийшли на акцію протесту під міськраду. Вимагаємо виплатити зарплату всім медпрацівникам», - заявив Сергій Павленко.

Він також додав, що медиків обурило бажання мера Терещенка піаритися на нідерландських швидких. Сам Терещенко питання з виплатою боргів медикам не розглядав - сховався від протестуючих в своєму кабінеті, говорить Павленко.

«Він піариться на швидких, але не думає, що скоро не буде кому на них працювати! Ми принесли білі халати представникам влади - якщо зарплати не буде, лікувати людей Терещенко буде сам зі своїми помічниками», - додав Павленко.

Медики та представники профспілок обіцяють знову прийти на акцію, якщо Терещенко не виконає їхні вимоги.

«Завдання мера - не просто піаритися в Києві, а займатися проблемами жителів міста. Вимагаємо від Терещенка виконувати свої прямі обов'язки», - додав Павленко.

Як відомо, мер Глухова Мішель Терещенко пообіцяв погасити заборгованість із зарплати медикам міста з міського бюджету, якщо не буде держфінансування. Але до кінця вересня медикам дали тільки 28% зарплати за серпень.