RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Світлична допомогла повернути Пархомівський музей Харківській громаді

30 вересня в Пархомівці відбулася урочиста передача приміщення місцевого музею громаді, яка стала можлива завдяки зусиллям голови Харківської ОДА Юлії Світличної.

Про це інформує прес-служба ХОДА, відзначаючи, що в заходах взяли участь також представники Першого українського міжнародного банку. В ОДА наголосили, що саме завдяки зусиллям губернатора і ПУМБ будівлю, передану в 2011 році в заставу, вдалося повернути громаді.

«Сьогодні без перебільшення історична подія. Кілька років тому ми боялися, що цю будівлю буде комусь продано, що наш музей потрібно буде рятувати. І весь Краснокутський район, вся Харківщина - всі ми об'єдналися заради порятунку Пархомівського художнього музею. І мені сьогодні приємно сказати, що ми перемогли. Сьогодні будівлю Пархомівського художнього музею, нарешті, передано громаді. І це загальний результат роботи влади, суспільства та соціально відповідального бізнесу», - говорить Світлична.

Голова ХОДА подякувала керівництву ПУМБ за меценатську діяльність. Перший український міжнародний банк (ПУМБ) викупив будівлю Пархомівського історико-художнього музею ім. А. Ф. Луньова з торгів під час ліквідації у процедурі банкрутства одного зі своїх боржників. Після чого передав будівлю, як благодійний внесок, на баланс Обласного комунального закладу «Харківський художній музей».

«Тепер мешканці Харківської області і всієї України можуть насолоджуватися світовими шедеврами в стінах цього унікального музею, - зазначила Юлія Світлична. - Ми продовжимо розвивати Краснокутський район. В цьому році ми провели фестиваль «Перлини Слобожанщини», який відвідали майже 7000 туристів. Я впевнена, що такий красивий край має побачити якомога більше людей».

Голова правління ПУМБ Сергій Черненко зазначив, що повернення музею громаді - це акція, яка відображає цінності установи.

«Це відображення цінностей, на яких ми будуємо бізнес. Це відповідальність. Я сподіваюся, що нашу ініціативу підтримають інші меценати, які підтримують культуру в нашій країні», - сказав Сергій Черненко.

Директор Харківського художнього музею Валентина Мизгіна звернула увагу, що така подія відбувається чи не вперше в Україні, подякувавши при цьому губернатору Світличній і керівництву ПУМБ.